06.06.2022
XXI edycja konkursu Wojewódzkiego Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Serdecznie zapraszamy do udziału w XXI edycji konkursu Wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:
-
Na najlepszy regionalny produkt żywnościowy
Serdecznie zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXI edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 22 czerwca 2022 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):
w formie papierowej na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań
z dopiskiem „konkurs NKD 2022 - produkt”
lub e-mailem na adres: dr.sekretariat@umww.pl
Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):
-
Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego:
-
Produkty i przetwory mięsne
-
Produkty i przetwory z ryb
-
Produkty mleczne
-
Miody
-
Produkty regionalne pochodzenia roślinnego:
-
Przetwory owocowe
-
Przetwory warzywne
-
Produkty zbożowe
-
Wyroby cukiernicze
-
Napoje regionalne:
-
Napoje bezalkoholowe
-
Napoje alkoholowe
-
Inne produkty regionalne.
Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Marszałka Województwa Wielkopolskiego.
-
Na najlepszą potrawę regionalną