Znani są już tegoroczni laureaci konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". W ręce producentów i wybranych restauracji trafiła najbardziej prestiżowa nagroda konkursu, czyli Perła 2015.
Alan Czyż, 9-letni mieszkaniec Puszczykowa, uczeń klasy IIIA Szkoły Podstawowej nr 1 w Puszczykowie, zdobył tytuł: Mistrza Polski - w Mistrzostwach Polski MŁODZIK Współzawodnictwo Dzieci i Młodzieży.
Zbliża się 76. rocznica powstania Polskiego Państwa Podziemnego. Z tej okazji 28 września br. odbędą się uroczystości upamiętniające ten historyczny fenomen. Marszałek Województwa Marek Woźniak apeluje o oddanie hołdu Bohaterom Polski Walczącej, którzy z narażeniem życia poświęcali się walce i działalności konspiracyjnej, z niezłomną nadzieją na odzyskanie niepodległości.
Informujemy, że 22 września br. w okolicach ulicy Brata Józefa Zapłaty znaleziono dokumenty. Właściciela prosimy o kontakt ze Strażą Miejską, ul. Poznańska 26, tel.692 458 534.
Zgodnie z tradycją OSP Puszczykowo wraz z RCKiK w Poznaniu organizuje jesienną akcję zbiórki krwi. Krwiobus pojawi się w Puszczykowie 26 września (sobota) w godzinach od 10.00 do 15.00 na Rynku w Puszczykowie.
W niedzielę 20 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbędzie się otwarcie Targów SMAKI REGIONÓW, podczas których Marszałek Woźniak wręczy nagrody w Konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Jednym z laureatów jest HOT-elarnia HOTEL & SPA w Puszczykowie.