![](/archiwalna/images/2015/perla_2015/perla_2015_2.jpg)
Znani są już tegoroczni laureaci konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". W ręce producentów i wybranych restauracji trafiła najbardziej prestiżowa nagroda konkursu, czyli Perła 2015.
W niedzielę 20 września, na Międzynarodowych Targach Poznańskich, odbyła się już po raz piętnasty, Gala wręczenia nagród w ogólnopolskim konkursie „Smaki Regionów”, gdzie docenieni zostali producenci regionalnych produktów z różnych regionów Polski oraz wybrane restauracje serwujące lokalne przysmaki.
![](/archiwalna/images/2015/perla_2015/perla_2015_2.jpg)
Miło nam poinformować, że restauracja TASTE_it w HOT_elarni w Puszczykowie zdobyła pierwsze miejsce spośród Wielkopolskich restauracji. Nagrodę przyznano za zupę ślepe ryby z borowikiem oraz pieczoną perliczkę w ziołach z jęczmienną kaszą, przygotowane przez Szefa Kuchni Jacka Blicharskiego oraz jego prawą rękę Marcina Humerskiego. Gala była zakończeniem kilku etapowych zmagań uczestników. Nagrodzonych dań będzie można spróbować już niedługo w restauracji TASTE_it, gdyż znajdą się na honorowym miejscu w jesienno-zimowej karcie menu.
Marta Sworowska
![](/archiwalna/images/2015/perla_2015/perla_2015_1.jpg)
|